25/07/2012

Szolnok [HU]

Anna, Szolnok_nyugdíjas (retired)
Azt szeretném, ha teljesen eltünnének a határok és Európa egy egységes kontinensé válna. Nem lenne rasszizmus és megszünnének az emberek közötti viszályok és mindenki egyformán szeretné egymást.
I wish there were no borders and Europe would become a unified continent. People would love each other and there would be no racism and intolerance between them.

Szilvi, Szolnok_tanuló (student)
A lehetőségek a határon túl többek, jó lenne ha a határok megszűnnének inkább. Szeretném ha több embert megismerhetnék a határon túl. Számomra nincsenek határok, mert egyenlőnek tekintem a határon túli embereket is.
There are more opportunities across the borders. I would like to meet more people from other countries. I don’t have borders because to me people are all the same no matter where they live.

Ibolya, Szolnok_irodavezető (office manager)
Számomra a határ, a szüleim által megalapozott, az életem során általam csiszolgatott normákat jelenti. Ezek alapján élem az életem, ez tesz kiegyensújozottá. Jól érzem magam a határaim között.
They are the norms which were established by my parents and which I have been chiselling throughout my life.

Livi, Szolnok_tanuló (student)

Kriszti, Szolnok_tanuló (student)

Mateusz, Rzeszow-Poland_technician

Tibor, Szolnok_fogorvos (dentist)
A határ számomra az országhatárt jelenti amit izgalommal léptünk át a vámviszgálat előtt és után is.
Borders remind me of state borders which we always crossed with fear.

Laci, Szolnok_mérnök (engineer)
A szabályokat nem ismerem, a határokat feszegetem.
I don’t know limits and I keep straining my borders.

Angéla, Zena, 37, HU, Szolnok_könyvelő (accountant)
Zsófi, Szolnok_óvodás
A határt az adott pillanat határozza meg adott pillanatban akár határtalanok vagyunk es vannak pillanatok, amikor korlátokba ütközik az ember.
Borders are defined by every given moment. Sometimes we are free, without limits and there are times when we have to face limits.

Tamás, Muz, 12, HU, Szolnok
Soma, Szolnok

Anikó, Szolnok_konyhatechnológia (catering technology)
Nincs konkrét határ. Az van amit szab a társadalom és egyébként ami jól esik.
Specific borders don’t exist. There are only standards given by our society and whatever feels good.

Kata, Szolnok
Andris, Szolnok
Marci, Szolnok

Szabolcs, Szolnok_kereskedelmi menedzser (commercial manager)
Számomra a határ egy olyan cél, amit ha elérek, jobb,tapasztaltabb és büszkébb leszek. A cél egy motiváció ahhoz, fejlődjünk, illetve változzunk.
To me the borders are like goals. If I achieved them I would become better, more experienced and proud of myself. They are motivating us to improve ourselves and to change for better.

Gábor, Szolnok_autóvillamossági műszerelő (car technician)
A határ nekem mindig egy újabb leküzdendő cél. Mindig magasabb és magasabb határt tűzök ki magam elé, mindig szinteket lépni az életben.És egyszer majd eljön az a határ amit lehetetlennek neveznek...és azt is átugrom.
Borders are always new challenges to me. I keep pushing the limits higher and higher, trying to achieve greater levels in life. One day I will face a border which is impossible to cross over- but I will do it...

Bence, Szolnok_ tanulo (student)
Számomra a határok nem mondhatók végesnek, de a beláthatóság ami fontos. Nem kezdenék bele olyanba az életem során, ami a személyes határaimat túllépi. Az ember legyen improvizatív. Tudja mit, miért, és mikor csinál. Élvezzük az életet, és néha nem árt a határokat is túllépni...
To me the borders are endless but it is important to see them. I wouldn’t want to do things that exceed my personal limits. One should improvise in life. We should enjoy life and sometimes we should cross over our borders.

No comments:

Post a Comment